Luccarelli – Primitivo di Manduria “Campo Marina”

12,95

Fluweelzachte houtgerijpte Primitivo met een breed smaakpalet. Het betere broertje van Luccarelli’s “gewone” Primitivo.

Details

Producent

Land van herkomst

Italië

Streek

Puglia

Oogstjaar

2019

Druivensoort

Aanvullende informatie

Luccarelli vinicola

TERRE DI SAVA – LUCCARELLI – PRIMITIVO DI MANDURIA- “CAMPO MARINA”

Terre di Sava brengt meerdere wijnen op de markt, waaronder Luccarelli Wines. De Primitivo-druiven voor deze gelijknamige wijn, komen van de DOC-regio Manduria, precies daar waar Terre di Sava is gevestigd. De druivenstokken zijn deels cordon en deels bushvines gevormd en staan in ijzer- en kalkrijke bodems van hoge kwaliteit.

Classificatie: D.O.P.

Vinificatie:
de druiven voor deze Primitivo worden verbouwd in oude wijngaarden met wijnstokken van 20 tot 40 jaar oud. Aangeplant als ‘bush-vines” oftewel in struikvorm, waardoor de opbrengsten van nature laag worden gehouden. De wijngaarden zijn dicht bij de Adriatische zee gesitueerd, waardoor er een gematigde temperatuur heerst in de wijngaarden gedurende het groeiseizoen. Eenmaal vergist wordt de wijn gedurende 8 tot 10 maanden gerijpt op amerikaans en frans eikenhout.

Smaakomschrijving:
deze Primitivo di Manduria is een intense wijn met complexe smaken. Geconcentreerd maar toch erg drinkbaar. De aroma’s van bessen en kersen stuiven het glas uit. In de mond warmend, fluweelzacht met tonen van rijp rood fruit in de aanzet. Vanille, caramel, chocolade en pruim komen later in de lange afdronk. Een wijn om niet te vergeten.

Wijn/Spijscombinaties:
zonder spijs staat deze Primitivo op zichzelf. Hij verdient de volle aandacht. In de combinatie prima met brokkelkaas, Italiaanse gerechten op basis van tomaat en lamsvlees.

Alcohol: 15%

Horizon: 10 jaar

Tip: serveren bij 16 – 18° C