Luccarelli – Primitivo di Manduria “Campo Marina”

 13,75

De Luccarelli – Primitivo di Manduria “Campo Marina” is het fluweelzachte houtgerijpte, betere broertje van Luccarelli’s “gewone” Primitivo.

 

 

 

 

TERRE DI SAVA – LUCCARELLI – PRIMITIVO DI MANDURIA- “CAMPO MARINA”

Luccarelli Wines is een van de vlaggeschepen van het grote Farnese Vini. De Primitivo-druiven voor deze  wijn, komen van de DOC-regio Manduria, Puglia. De druivenstokken zijn deels cordon en deels als bushvines gevormd en staan in ijzer- en kalkrijke bodems van hoge kwaliteit.

Classificatie: D.O.P.

Vinificatie:
de druiven voor deze Primitivo worden verbouwd in oude wijngaarden met wijnstokken van 20 tot 40 jaar oud. Aangeplant als ‘bush-vines” oftewel in struikvorm, waardoor de opbrengsten van nature laag worden gehouden. De wijngaarden zijn dicht bij de Adriatische zee gesitueerd, waardoor er een gematigde temperatuur heerst in de wijngaarden gedurende het groeiseizoen. Eenmaal vergist wordt de wijn gedurende 8 tot 10 maanden gerijpt op amerikaans en frans eikenhout.

Smaakomschrijving:
deze Primitivo di Manduria is een intense wijn met complexe smaken. Geconcentreerd maar toch erg drinkbaar. De aroma’s van bessen en kersen stuiven het glas uit. In de mond warmend, fluweelzacht met tonen van rijp rood fruit in de aanzet. Vanille, caramel, chocolade en pruim komen later in de lange afdronk. Een wijn om niet te vergeten.

Wijn/Spijscombinaties:
zonder spijs staat deze Primitivo op zichzelf. Hij verdient de volle aandacht. In de combinatie prima met brokkelkaas, Italiaanse gerechten op basis van tomaat en lamsvlees.

Alcohol: 15%

Horizon: 10 jaar

Tip: serveren bij 16 – 18° C

 

 

Land van herkomst

Italië

Streek

Puglia

Oogstjaar

2019

Druivensoort

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven