Saint Clair – Origin, Marlborough – Sauvignon blanc

 13,95

Saint Clair – Origin, Marlborough – Sauvignon blanc is een witte wijn van hogere klasse met smaken van passievrucht, grapefruit en zwarte bes met een zoute, kalkachtige mineraliteit.

Artikelnummer: P-007 Categorie:

Saint Clair Family Estate

SAINT CLAIR – ORIGIN – MARLBOROUGH SAUVIGNON BLANC

Omschrijving:
Sauvignon blanc met druiven afkomstig uit de betere plots van de lagere Wairau subregio. Volgens Saint Clair is dit de beste subregio van Marlborough voor de Sauvignon blanc.

Vinificatie:
de druiven worden geoogst op het optimale moment van rijpheid. Daarna zo snel mogelijk getransporteerd naar de wijnmakerij voor verwerking. Na het kneuzen wordt het schilcontact zo kort mogelijk gehouden door directe persing. Na koude bezinking van het sap wordt de vergisting ingezet met geselecteerde giststammen. Tijdens de fermentatie wordt de most gekoeld. Na afloop van de vergisting worden de beste batches gekozen voor deze premium blend.

Smaakomschrijving:
deze Sauvignon blanc heeft de bekende frisse aroma’s van vers gemaaid gras, gecombineerd met passievrucht en grapefruit. Krachtig en ziltig van smaak met hints van grapefruit, brandnetel en zwarte bessen.

Wijn/Spijscombinaties:
een prachtige frisse wijn om zo te drinken. Gastronomisch goed inzetbaar bij zeevruchten, gestoomde witvis en frisse salades.

Alcohol: 13%

Horizon: 4 jaar, optimum 2 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Nieuw-Zeeland

Streek

Wairau – Marlborough

Druivensoort

Oogstjaar

2019

Biologische wijn

Nee

Bekroningen

SILVER Medal – International Wine Challenge 2019, SILVER Medal – New Zealand Wine of the year Awards 2018, ★★★★½ – Winestate Australia 2019

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven