Solaris

Solaris is een nieuw wit druivenras dat onder de z.g.n. PIWI’s valt. Dat betekent dat het een schimmeltolerant ras is, waarmee de biologische wijnbouw eenvoudiger wordt. Sproeien met schimmelbestrijdingsmiddelen is immers niet meer nodig of kan tot het minimum worden beperkt en wordt evt. pas ingezet bij curatieve ingreep. Preventief spuiten is niet nodig.

Solaris is misschien wel de beste witte druivensoort voor de Nederlandse wijnbouw en is bij ons met afstand de meest populaire witte PIWI. Decoratief minder interessant vanwege de zeer grote bladeren. Dit heeft weer als voordeel een aanzienlijke fotosynthese, waardoor de suikergehaltes in de most van nature zeer hoog zijn. dus ideaal voor een hoge opbrengst aan alcohol! De wijn van de Solaris is krachtig, vol en fruitig, en heeft een mooi geïntegreerde zuurbalans. In wijngaard Markvallei vormt deze druif het hoofdbestanddeel in een blend met Johanniter en Souvignier gris.

 

Solaris
SOLARIS
bron: Rebschule Freytag
 • Markvallei wit

  Markvallei – cuvée wit

  10,95
  0 Reviews
  10,95

  Nieuwe Oogst!

  Prettige, fruitige droge wijn met lichte muskaataroma’s. Een witte wijn met gemiddelde kracht en frisse afdronk. Trots van Breda. Wijnkunst’s eigen product!