Markvallei – cuvée wit

 12,95

Nieuwe Oogst!

Markvallei – cuvée wit is een prettige, fruitige droge wijn met lichte muskaataroma’s. Een witte wijn met gemiddelde kracht en frisse afdronk. Wijn uit Breda. Wijnkunst’s eigen product!

Artikelnummer: DAR-005 Categorie:
Markvallei
Eigenaar Robert Husson met familie tijdens oogst 2018

Markvallei is een eigen product van Wijnkunst.nl In 2004 startte Robert Husson, grondlegger van wijnimportbedrijf Wijnkunst, met de uitbreiding van wijngaard Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek. De wijngaard is aangelegd op een alluviale afzetting van de rivier de Mark, hetgeen de naam van onze wijnen verklaart. Er werden schimmeltolerante rassen aangeplant om besproeiing met fungiciden te kunnen voorkomen en daarmee makkelijker biologisch te kunnen produceren. Er werd gestart met de druivensoorten Regent en Johanniter. Met de door-ontwikkeling van nieuwe druivenrassen zijn de Johanniter en de Regent grotendeels vervangen door Solaris en Souvignier-gris voor wit en Cabernet jura, Cabernet cantor en Cabernet cortis voor rood. De filosofie in de wijngaard is duurzame verrijking van de bodem met compost, bestaande uit een combinatie van het eigen snoeihout i.c.m. stalmest, steenmeel van Belgisch hardsteen en overig plantaardig materiaal uit de wijngaard. Tweemaal per seizoen worden de druivenstokken bespoten met zelfgemaakte compost-thee om de microbiële flora op de planten te verbeteren.

MARKVALLEI – CUVÉE WIT  (een parel van het zuiden)

Omschrijving:
een frisse en fruitige, gemiddeld krachtige wijn met in de neus een frisse indruk van fruitbloesems. De smaak wordt overheerst door neutrale aroma’s van verse appel (Golden delicious), aangevuld met peer en een vleugje muskaat. De afdronk is zacht en soepel.

Vinificatie:
het werk in de wijngaard is door het jaar heen duurzaam en ambachtelijk. Handmatige oogst met strenge selectie van druiven. Druiven na ontsteling en kneuzing direct pneumatisch (zacht) geperst. De gisting duurt ongeveer 14 dagen. Nadat de vloeistof tot rust is gekomen wordt de wijn overgestoken en volgt 8 maanden ligging op fijn depot die regelmatig wordt doorgeroerd om complexiteit in de wijn te krijgen. Na een laatste oversteek in de finale weken, wordt de wijn licht gefilterd en gebotteld.

Wijn/Spijscombinatie:
frisse salades, meloen met serranoham. Zachte kazen, bijv. abdijkaas of Port Salut (geen schimmelkazen), asperges. Maar ook heerlijk om zo te drinken op een zonnig terras.

Alcohol: 11 %
Horizon: 4 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Nederland

Streek

Strijbeek, Noord-Brabant

Druivensoort

, , ,

Oogstjaar

2021

Scroll naar boven