Torre del Falasco – Valpolicella Ripasso

 11,90

Torre del Falasco – Valpolicella Ripasso is een warmende complexe wijn met een aroma van bramen en een lichte hint van cacao.

Cantina Valpantena

Valpantena – in ‘t Grieks- Vallei van de Goden is de naam van een wijnbedrijf uit Verona dat met 250 aangesloten wijnboeren Goddelijke wijnen produceert op een wijnbouwareaal van zo’n 750 Ha. In 2003 werd het bedrijf uitgebreid met 150 landbouwers die olijfolie produceren. De omvang stelt het bedrijf om via uitgekiende landbouwmethoden wijnen en olijfolie te produceren met een constante kwaliteit en goede prijs. Het bedrijf geniet erkenning door de talrijke internationale prijzen die het heeft behaald.

TORRE DEL FALASCO – VALPOLICELLA RIPASSO

Vinficatie:
De most van deze wijn is verrijkt met de deels vergiste druiven voor de Amarone-wijn. Deze druiven waren ingedroogd voorafgaand aan de vinificatie voor de Amarone-wijn en hebben door het droogproces nog zoveel waardevolle restanten aan extract en tannines dat deze kunnen worden hergebruikt in de vinificatie van de Valpolicella Ripasso. (Ripasso-techniek) om deze meer structuur te geven.

Smaakomschrijving:
een rode wijn met een intens aroma van bramen en een lichte hint van cacao. Een complexe, behaaglijke wijn.

Wijn/Spijscombinaties:
Bressaolo, Prosciuto, Osso bucco, Bressaola, Raclette en Italiaanse knoflook- en tomatengerechten.

Tip: serveren bij 16-18 gr. C.

Alcohol: 13,5%

Horizon: 8 jaar na botteling.

Wijnhuis

Land van herkomst

Italië

Streek

Veneto

Druivensoort

, ,

Oogstjaar

2018

Bekroningen

Berliner Wein Trophy, 2017 – Zilveren medaille (2015), Vinitaly, 2017 – 5 sterren, 90 punten (2015)

Scroll naar boven