Weingut Schönhals

Het wijndomein

Gelegen in het hart van Rheinhessen, het oude stroomdal van de Rijn met zijn vruchtbare bodem van löss en riviersedimenten.  Met 13 hectare wijnbouwareaal produceert wijndomein Schönhals er sinds 1951 wijnen met hart voor natuur en omgeving. Sinds 1985 zijn zij een erkend biologisch wijnbouwbedrijf. De filosofie is een gezonde bodem met respect voor alle leven dat daarin een voor de druivenstok belangrijke rol speelt. Voor de onder-begroeiing wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bemesters, bestaande uit geselecteerde gras- en klaversoorten en andere kruidgewassen. Naast traditionele druivenrassen als Pinot-noir, Dornfelder, Pinot blanc, Riesling en Rivaner, zijn sinds begin jaren ’90 een geheel nieuwe generatie rassen aangeplant, optimaal geschikt voor de biologische landbouw met uitstekende resultaten.

Eugen Schönhals, zijn dochter Hanneke en Kellermeister Martin Knab (v.l.n.r)

de wijnen

Wij willen u meenemen in Schönhals’ opvattingen over wijnproductie. Zo natuurlijk mogelijk, met behoud van de soort-specifieke eigenschappen van de Wijnstok. Hoogwaardige en geconcentreerde wijnen door oogstbeperking. Door koele vergisting van de  druiven wordt bij de witte wijnen de nadruk gelegd op het uitdrukken van herkenbare fruitigheid. Ze zijn fris en dorstlessend. De rode wijnen rijpen maximaal drie jaar op eikenhout.  Ze zijn te typeren als karaktervol en geconcentreerd, maar nooit als robuust, eerder rond en altijd met behoud van fruitigheid. De wijnen van Schönhals, Internationaal gewaardeerd met jaarlijkse vakprijzen, zullen u bijblijven.

Op donderdag 8 april 2021 besteedde Yvon Jaspers met haar TV-programma “Onze boerderij in Europa” ruime aandacht aan dit bijzondere wijndomein. Onze boerderij in Europa gemist? Start met kijken op NPO Start

Scroll naar boven