Burgozone is een wijnproducent uit het noorden van Bulgarije. Het bezit 100 hectare wijngaard langs de oevers van de Donau. Er heerst een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters, hoewel de invloed van de Donau dit temperatuurverschil wat tempert. De alluviale bodems waarop de druiven groeien bestaan overwegend uit kalkhoudende löss.

Burgozone heeft een interessante filosofie over wijnbouw. Machinale druivenoogst komt niet voor. Alle druiven worden er met de hand geplukt. De oogsten worden er beperkt van 20 to maximaal 45 hl/ha, onder andere door de toepassing van groene oogst, waardoor de overblijvende druiven zich beter kunnen ontwikkelen aan de wijnstok. Er wordt gewerkt met duurzame methoden en met verantwoordelijkheid voor natuur en omgeving. In de praktijk betekent dit dat er slechts minimaal gebruik gemaakt wordt van schimmelwerende middelen, uitsluitend curatief, niet preventief. Voor het maken van hun wijnen wordt principieel nooit gebruik gemaakt van hout. Het handelsmerk van Burgozone zijn de 3 F’s, Fris, Fruitig en verFijnd en wat ons betreft zijn ze daar meer dan in geslaagd. Burgozone is verrassend goed en biedt “value for money”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven