Château Burgozone – Chardonnay

 11,70

Frisse, op RVS gerijpte Chardonnay met een hoge minerale- en fruitexpressie en weelderige body.

Artikelnummer: CC-070 Categorie:

Chateau Burgozone is een wijnproducent uit het noorden van Bulgarije. Het bezit 100 hectare wijngaard langs de oevers van de Donau. Er heerst een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters, hoewel de invloed van de rivier de Donau dit temperatuurverschil wat tempert. De alluviale bodems waarop de druiven groeien bestaan overwegend uit kalkhoudende löss. Er worden elegante wijnen geproduceerd die zowel het terroir als de druivensoorten weerspiegelen in de smaak.

Deze lijn van Premium-Wines die wij selecteerden hebben een hoge complexiteit en een uitgebalanceerde uitdrukking van zowel de mineraliteit van het terroir, als van het fruit. Niet verwonderlijk want de opbrengsten voor deze Chardonnay worden beperkt to 25 – 30 hL per hectare. Deze Premium-Wines hebben vele internationale onderscheidingen gekregen. De prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed.

CHATEAU BURGOZONE – CHARDONNAY

Vinificatie:
De filosofie van deze wijnmaker is een koele vergisting op RVS-vaten met zo weinig mogelijk ingrepen in het proces.

Smaakomschrijving:
een even directe als elegante smaak. Fris, fruitig en verfijnd met hints van rijpe appel, citrus en tropisch fruit. Het aroma is al erg prettig.

Wijn/Spijscombinaties:
deze wijn staat op zichzelf, maar is goed te serveren bij zalm, witvis, gevogelte en vegetarisch eten

Serverentemperatuur: 10 – 12°C

Alcohol: 13,5%

Wijnhuis

Land van herkomst

Bulgarije

Streek

Danube Plain IGP

Druivensoort

Oogstjaar

2021

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven