Barramundi Wines, Chardonnay / Viognier

 7,25

Heerlijke blend van Chardonnay en Viognier. De geur van de outback. Je proeft Australië!

Barramundi Wines ligt tussen de twee grootste rivieren van Australië, de Murray en de Darling in de regio Victoria in Zuid-Australië. In het groeiseizoen valt er nagenoeg nooit regen in deze streek, maar het land met de goede bodems voor wijnbouw worden regelmatig bevloeid met het rivierwater. De wijnen van Barramundi werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’90. En zoals ze zelf zeggen, ze groeiden sneller dan de “bakkebaarden op een harige Neuswombat”. Niet in de laatste plaats vanwege het speelse logo dat de hippie-cultuur van de backpackers uitstraalt.

BARRAMUNDI – CHARDONNAY / VIOGNIER

Vinificatie:
de Chardonnay– en Viognier-druiven worden in de nacht geoogst om de druiven koel te houden. De vergisting vindt plaats in RVS tanks, waarbij de wijn op een temperatuur van 14-16° C wordt gehouden. Na de gisting blijft de wijn op het fijn depot liggen (‘sur lie’), voor extra complexiteit in de wijn,. Na de assemblage van de Viognier- en Chardonnay-fracties worden kort eiken houtsnippers toegevoegd voor houtinvloed.

Smaakomschrijving:
deze wijn is Australië in een glas! Stel jezelf een roadtrip voor door de maisvelden of kustbossen. Ruik de zon in aroma’s van abrikoos, perzik en oranjebloesem. Je wacht zelfs even met drinken… Maar dan ervaar je een frisse smaak van steenvruchten en meloen tegen een afdronk van cirusvruchten.

Wijn/Spijscombinaties:
deze wijn staat op zichzelf, maar combineert heerlijk met gepocheerde kip of gegrilde langoustines. Salades met gepocheerde kip en noten met abrikoos, peer of perzik.

Serverentemperatuur: 12 – 14°C

Alcohol: 13,5%

Land van herkomst

Australië

Streek

Murray Darling

Druivensoort

,

Oogstjaar

2021

Bekroningen

Harpers Wine and Spirit over de 2017-vintage – 4/5 sterren

Scroll naar boven