,

Andresen 10 years old Tawny Port

 21,95

Andresen, 10 jaar oude Tawny Port  is een gerijpte zachte Port met hints van gebrande noten, kers en pruim.

Artikelnummer: P-033 Categorieën: ,

Na een ontmoeting met de inspirerende eigenaar van Andresen Port besloten we dit 350 jaar oude familiebedrijf te selecteren voor onze klanten, vanwege de overtuigende flosofie over het maken van Port. In het kort komt het erop neer dat er meer wordt ingezet op smaak en rijpingspotentieel van de range aan Port’s, dan op marktgedreven samenstellingen. Alle wijngaarden hebben een klasse-A rating en dat proef je…

ANDRESEN – 10 YEARS OLD TAWNY PORT

Oogst en Vinificatie:
de druiventrossen worden nog traditioneel “met de voeten getreden”, krijgen een gekoelde voorweking van 1 dag voordat de gist wordt toegevoegd. Twee dagen later worden de trossen met druiven zacht uitgeperst en wordt de vergisting gestopt door de toevoeging van consumptie-alcohol. Voor de rijping worden oude houten vaten van 600 l gebruikt die geen tannines meer toevoegen maar wel voor “ademing” van de wijn zorgen. De assemblage bestaat uit diverse jaargangen, maar is gemiddeld tien jaar oud.

Omschrijving:
een nootachtige houtgerijpte Port, zijdezacht en verfijnd van smaak met hints van gebrande amandelen, sinaasappel, kersen en pruimen.

Wijn/spijscombinaties:
heerlijk om bewust van te genieten bij de open haard. Liefst met een klassiek Engelse Christmas pudding

Alcoholgehalte: 19,5 % vol

Tip: serveren bij 12- 14 °C

Opleggen: 10+ jaar

Wijnhuis

Land van herkomst

Portugal

Streek

Douro Vallei

Druivensoort

, ,

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven