Barramundi Wines ligt tussen de twee grootste rivieren van Australië, de Murray en de Darling in de regio Victoria in Zuid-Australië. In het groeiseizoen valt er nagenoeg nooit regen in deze streek, maar het land met de goede bodems voor wijnbouw worden regelmatig bevloeid met het rivierwater. De wijnen van Barramundi werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’90. En zoals ze zelf zeggen ze groeiden sneller dan de “bakkebaarden op een harige Neuswombat”. Niet in de laatste plaats vanwege het speelse logo dat de hippie-cultuur van de backpackers uitstraalt.
BARRAMUNDI – SHIRAZ
Vinificatie:
de druiven worden in de nacht geoogst om de druiven koel te houden voor transport en verwerking. De vergisting vangt aan bij een gecontroleerde temperatuur van 20 tot 24°C. De wijn wordt gedurende 6 maanden gerijpt op nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout
Smaakomschrijving:
de kleur van deze wijn is als die van Ayers Rock, karmozijnrood. De aroma’s doen aan zomerkruiden en peper denken. Het mondgevoel is filmend, de tannines zijn zacht. Donkere bessen komen op, aangevuld met fruitcake, vanille en chocolade.
Wijn/Spijscombinaties:
gegrild rood vlees, T-bone steak op de BBQ.
Serverentemperatuur: 15 – 18°C
Alcohol: 14%