Barramundi Wines, Shiraz / Petit Verdot

 7,25

Filmend zachte blend van Shiraz en Petit Verdot. Dampende bosgeur met rood bosfruit en zwarte kers. Pas op! Je wilt een tweede glas van deze heerlijke rode Australische rode wijn.

Artikelnummer: P-026 Categorie:

Barramundi Wines ligt tussen de twee grootste rivieren van Australië, de Murray en de Darling in de regio Victoria in Zuid-Australië. In het groeiseizoen valt er nagenoeg nooit regen in deze streek, maar het land met de goede bodems voor wijnbouw worden regelmatig bevloeid met het rivierwater. De wijnen van Barramundi werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’90. En zoals ze zelf zeggen ze groeiden sneller dan de “bakkebaarden op een harige Neuswombat”. Niet in de laatste plaats vanwege het speelse logo dat de hippie-cultuur van de backpackers uitstraalt.

BARRAMUNDI – SHIRAZ / PETIT VERDOT

Vinificatie:
de Shiraz– en Petit Verdot-druiven worden in de nacht geoogst om de druiven koel te houden voor transport en verwerking. De vergisting vangt aan bij een gecontroleerde temperatuur van 20 tot 24°C. De wijn wordt gedurende 6 maanden gerijpt op nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout.

Smaakomschrijving:
Stel jezelf een vochtig en warm bos voor, waar de dampen van de bodem opstijgen.  Een combinatie van aardse tonen met aroma’s van donker bosfruit en zwarte kers doen je neusvleugels spreiden. Als je deze wijn drinkt ontdek je een complexe balans van kruidigheid, leer en sigaar door het gebruik van getoast eikenhout. Deze wijn is wild en onweerstaanbaar en toch filmend in de afdronk.

Wijn/Spijscombinaties:
gegrild rood vlees, wilde eend, gemarineerd in bosfruit en harde kazen met gedroogd fruit.

Serverentemperatuur: 15 – 18°C

Alcohol: 14%

Land van herkomst

Australië

Streek

Murray Darling

Druivensoort

,

Oogstjaar

2019

Bekroningen

Harpers Wine and Spirit over de 2017-vintage – 4/5 sterren –

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven