Markvallei, cuvée rood

 9,31

Markvallei, cuvée rood is een fruitige, gemiddeld krachtige wijn met mooie tanninestructuur. Wijnkunst’s eigen product!

Markvallei
Eigenaar Robert Husson met familie tijdens oogst 2018

Markvallei cuvée rood is een eigen product van Wijnkunst.nl  In 2004 startte Robert Husson, grondlegger van wijnimportbedrijf Wijnkunst, met de uitbreiding van wijngaard Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek. De wijngaard is aangelegd op een alluviale afzetting van de rivier de Mark. Er werden schimmeltolerante druivenrassen aangeplant om besproeiing met fungiciden te kunnen voorkomen en daarmee makkelijker biologisch te kunnen produceren. Er werd gestart met de druivensoorten Regent en Johanniter. Met de door-ontwikkeling van nieuwe druivenrassen zijn de Johanniter en de Regent geleidelijk vervangen door de witte druivensoorten Solaris en Souvignier-gris en de rode druivensoorten Cabernet jura, Cabernet cantor en Cabernet cortis. De filosofie in de wijngaard is duurzame verrijking van de bodem met compost, bestaande uit een combinatie van het eigen snoeihout i.c.m. stalmest, steenmeel van Belgisch hardsteen en overig plantaardig materiaal uit de wijngaard. Tweemaal per seizoen worden de druivenstokken bespoten met zelfgemaakte compost-thee om de microbiële flora op de planten te verbeteren.

 

MARKVALLEI – CUVÉE ROOD  (een parel van het zuiden)

Vinificatie:
werk in wijngaard door jaar heen duurzaam en ambachtelijk. Handmatige oogst met strenge selectie van druiven, gevolgd door ontsteling en kneuzing. Vervolgens vergisting van de most met schillen gedurende 5 dagen met reingist, direct gevolgd door persing. Het zuiver sap gist daarna nog 8 – 10 dagen door. Daarna, bij het “stil” worden van de wijn wordt deze gescheiden van het depot door oversteking. Daarna rijpt de wijn 9 maanden lang op RVS-vaten. De laatste oversteek om de wijn te scheiden van het fijne depot gaat in gebruikte eikenhouten vaten gedurende de laatste 3 maanden. Meestal vindt er dan nog een malolactische vergisting plaats. Vervolgens wordt de wijn gefilterd en gebotteld.

Smaakomschrijving:
een “vlezige” wijn uit Breda, met een gemiddelde gemiddelde kracht. Hints van rood bosfruit, peper, aangevuld met cederhout, mooie tannines en een prettig zuurtje.

Wijn/Spijscombinatie: de wijn is meer gastronomisch dan dat hij op zichzelf staat. wijn.  Goede combinatie met pasta’s op basis van tomaat.

Alcohol: 12,5%

Horizon: minimaal 6 jaar.

Wijnhuis

Land van herkomst

Nederland

Streek

Strijbeek, Noord-Brabant

Oogstjaar

2020 en 2021

Druivensoort

, , ,

Biologische wijn

Ja

Scroll naar boven