Markvallei, cuvée rood

11,95

Markvallei, cuvée rood is een fruitige, gemiddeld krachtige wijn met mooie tanninestructuur. Wijnkunst’s eigen product!

Details

Land van herkomst

Nederland

Streek

Strijbeek, Noord-Brabant

Druivensoort

, , ,

Biologische wijn

Ja

Aanvullende informatie

Markvallei
Eigenaar Robert Husson met familie tijdens oogst 2018

Markvallei cuvée rood is een eigen product van Wijnkunst.nl  In 2004 startte Robert Husson, grondlegger van wijnimportbedrijf Wijnkunst, met de uitbreiding van wijngaard Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek. De wijngaard is aangelegd op een alluviale afzetting van de rivier de Mark. Er werden schimmeltolerante druivenrassen aangeplant om besproeiing met fungiciden te kunnen voorkomen en daarmee makkelijker biologisch te kunnen produceren. Er werd gestart met de druivensoorten Regent en Johanniter. Met de door-ontwikkeling van nieuwe druivenrassen zijn de Johanniter en de Regent geleidelijk vervangen door de witte druivensoorten Solaris en Souvignier-gris en de rode druivensoorten Cabernet jura, Cabernet cantor en Cabernet cortis. De filosofie in de wijngaard is duurzame verrijking van de bodem met compost, bestaande uit een combinatie van het eigen snoeihout i.c.m. stalmest, steenmeel van Belgisch hardsteen en overig plantaardig materiaal uit de wijngaard. Tweemaal per seizoen worden de druivenstokken bespoten met zelfgemaakte compost-thee om de microbiële flora op de planten te verbeteren.

 

MARKVALLEI – CUVÉE ROOD

Vinificatie:
werk in wijngaard door jaar heen duurzaam en ambachtelijk. Handmatige oogst met strenge selectie van druiven, gevolgd door ontsteling en kneuzing. Vervolgens vergisting van de gehele most gedurende 10 dagen met reingist, direct gevolgd door persing. Direct daarna Malolactische vergisting. Bij het “stil” worden van de wijn wordt deze gescheiden van het depot door oversteking, gevolgd door een tweede oversteek na enkele weken. Vervolgens opvoeding op RVS-vaten  gedurende 8 maanden waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld.

Smaakomschrijving:
een pittige wijn met een gemiddelde gemiddelde kracht. Hints van rood zomerfruit, peper, aangevuld met cederhout, mooie tannines en een prettig zuurtje.

Wijn/Spijscombinatie: Vooral een gastronomische wijn.  Goede combinatie met pasta’s op basis van tomaat.

Alcohol: 12,5%

Horizon: minimaal 5 jaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Markvallei, cuvée rood” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *