Markvallei – cuvée rosé

 12,95

Nieuwe Oogst!

Markvallei – cuvée rosé is een prettige, fruitige droge wijn met aroma’s van rood zomerfruit en een vleugje caramel. Een rosé met gemiddelde kracht en frisse afdronk. Wijn uit Breda. Wijnkunst’s eigen product!

Artikelnummer: DAR-006 Categorie:
Markvallei
Eigenaar Robert Husson met familie tijdens oogst 2018

Markvallei is een eigen product van Wijnkunst.nl In 2004 startte Robert Husson, grondlegger van wijnimportbedrijf Wijnkunst, met de uitbreiding van wijngaard Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek. De wijngaard is aangelegd op een alluviale afzetting van de rivier de Mark, hetgeen de naam van onze wijnen verklaart. Er werden schimmeltolerante rassen aangeplant om besproeiing met fungiciden te kunnen voorkomen en daarmee makkelijker biologisch te kunnen produceren. Er werd gestart met de druivensoorten Regent en Johanniter. Met de door-ontwikkeling van nieuwe druivenrassen zijn de Johanniter en de Regent grotendeels vervangen door Solaris en Souvignier-gris voor wit en Cabernet jura, Cabernet cantor en Cabernet cortis voor rood. De filosofie in de wijngaard is duurzame verrijking van de bodem met compost, bestaande uit een combinatie van het eigen snoeihout i.c.m. stalmest, steenmeel van Belgisch hardsteen en overig plantaardig materiaal uit de wijngaard. Tweemaal per seizoen worden de druivenstokken bespoten met zelfgemaakte compost-thee om de microbiële flora op de planten te verbeteren.

MARKVALLEI – CUVÉE ROSÉ  (een parel van het zuiden)

Omschrijving:
een frisse en fruitige, gemiddeld krachtige wijn met in de neus een frisse indruk van appel en caramel. Bij het proeven komen appel en aardbei tevoorschijn. De afdronk is friszacht en soepel.

Vinificatie:
het werk in de wijngaard is door het jaar heen duurzaam en ambachtelijk. Handmatige oogst met strenge selectie van druiven. De gebruikte druiven zijn een combinatie van de witte wijn van Markvallei en het sap van de rode druif Cabernet Jura, die een 4 uur durende koude voorweking met schilcontact krijgt.  De gisting duurt totaal ongeveer 12 dagen. Nadat de wijn tot rust is gekomen wordt ze overgestoken en volgt 12 maanden ligging op RVS.  Na een laatste oversteek in de finale weken, wordt de wijn licht gefilterd en gebotteld.

Wijn/Spijscombinatie:
– salade met geroosterde pijnboompitten, pesto, carpaccio, olijven, geroosterde tomaat en paprika, afgemaakt met wijnazijn en olijfolie.
– gemiddeld pittige harde kazen
– wijn staat ook op zichzelf om heerlijk te drinken op een zonnig terras.

Alcohol: 11 %
Horizon: 4 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Nederland

Streek

Strijbeek, Noord-Brabant

Druivencombinatie

Solaris, Souvignier gris, Cabernet jura

Oogstjaar

2021

Biologische wijn

Ja

Scroll naar boven