Viognier

Viognier is een witte druivensoort die door de Romeinen lijkt te zijn geïntroduceerd in het Rhônedal. Vrij laat herontdekt in het plaatsje Condrieu in het Noordelijke deel van het Rhônedal en die nu enorm populair is geworden. De wijn is een uitstekende aanvuling op de Chardonnay en Sauvignon blanc gebleken, want ze is anders dan deze populaire druivenrassen. Ze heeft een melkachtige zachtheid, ze is laag in zuur en heeft heerlijke aroma’s van abrikoos, perzik, fruitbloesems en kruiden, maar alleen als de opbrengsten van de druivenstokken worden beperkt tot max. 35 Hl/Ha. Worden de opbrengsten hoger, dan zal men deze aroma’s nauwelijks aantreffen en ontstaat een karakterloze wijn. Omdat de druivenstok ook al niet de gemakkelijkste is in de teelt, kan een goedkope Viognier eigenlijk niet. Begin daar niet aan! Bij de Viognier geldt: kwaliteit heeft zijn prijs! Dan krijg je ook wat. Een verleidelijke sensuele wijn die alles in zich heeft wat een witte wijn moet hebben.

Viognier
VIOGNIER
bron: flickr.com
 • koop een fles d´Arenberg the Hermit Crab Marsanne Viognier

  d’Arenberg, Hermit Crab – Marsanne / Viognier

  12,70
  0 Reviews
  12,70

  d’Arenberg, Hermit Crab – Marsanne / Viognier  is een verfijnde Australische witte wijn met een perfecte balans aan tropische smaken als Papaya, Pistache, Nectarines en steenvruchten. Fris, complex en breed inzetbaar.

 • koop een fles Domaines André Aubert - Viognier, IGP Méditerranée

  Domaines André Aubert – Viognier, IGP Méditerranée

  8,75
  0 Reviews
  8,75

  Domaines André Aubert – Viognier, IGP Méditerranée is een krachtige, gestructureerde en minerale Viognier met hints van Abrikoos en Mango.

 • koop een fles Quinta da Lapa Branco Reserva

  Quinta da Lapa – Reserva branco

  10,75
  0 Reviews
  10,75

  Quinta da Lapa – Reserva branco is een Portugese witte wijn van de druif Arinto, gecombineerd met Chardonnay en Viognier. De frisheid en aromatiek van de Sauvignon blanc, maar net even anders. De milde houtrijping zorgt voor een complex glas wijn met kenmerken van citrus en tropisch fruit.