Rode wijn

Filter
  • View as :

Toont alle 5 resultaten

  • koop een fles Bodegas Celaya, Bayanegra Blue Label

    Bodegas Celaya, Bayanegra Blue Label

    7,15
    0 Reviews
    7,15

    Bodegas Celaya, Bayanegra Blue Label is een licht-houtgerijpte Tempranillo met hints van pruim en zwarte bes. Zacht, vol en doorgaand in de afdronk.

  • koop een fles Bodegas Celaya, Bayanegra Tempranillo

    Bodegas Celaya, Bayanegra Tempranillo

    5,95
    0 Reviews
    5,95

    Bodegas Celaya, Bayanegra Tempranillo is een Tempranillo met hints van pruim en zwarte bes, sappig en mondvullend.

  • koop een fles Bodegas Celaya Mizantar

    Bodegas Celaya, Mizantar

    8,95
    0 Reviews
    8,95

    Bodegas Celaya, Mizantar is een stevige gastronomische houtgerijpte blend van Tempranillo, Cabernet sauvignon en Syrah. Zachte tannines met hints van rood fruit, toast en vanille.

  • koop een fles El Coto Crianza

    El Coto – Crianza

    10,80
    0 Reviews
    10,80

    El Coto – Crianza is een krachtige gastronomische Rioja Crianza met mooie aroma’s van bosfruit en vanille en smaken van kruiden en specerijen

  • koop een fles El Coto de Imaz - Gran Reserva

    El Coto de Imaz – Gran Reserva

    21,50
    0 Reviews
    21,50

    El Coto de Imaz – Gran Reserva is een rode Rioja van het befaamde huis el Coto. Groots en veelgeprezen. Gedroogd bosfruit, pruim, leer, tabak. Krachtige body met zachte tannines. Met een afdronk die doorgaat tot in de tenen!

Rode wijn

Bij Wijnkunst.nl vind je de mooiste rode wijnen voordelig geprijsd met stapelkorting. Rode wijnen van goede producenten, geselecteerd op kwaliteit door ons proefpanel. Voor elke liefhebber van wijn voor alledag en speciale gelegenheden. Alle beroemde wijnstreken uit de wereld zijn vertegenwoordigd. Bestel nu jouw wijnen online met groeiende en blijvende korting.

Meer over rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van het sap van rode druiven. De kleurstof van de (rode) druif zit in de schil. Het sap is meestal wit/blank van kleur. Door het sap na kneuzing van de druiven en tijdens de gisting gedurende 10 tot 14 dagen in contact te houden met het sap, geven de schilletjes (de hoed) de rode kleurstoffen (anthocyanen) af aan het sap (most). Deze kleurt daardoor blauw/rood. De anthocyanen, met name Resveratrol, geven aan rode wijn de voor hart- en bloedvaten gunstige eigenschappen.