Chablis is het unieke gebied waarin de 150 miljoen jaar oude Kimmeridge kalklaag, die zich uitstrekt van de Jura tot aan de Schotse plaats Kimmeridge, aan de oppervlakte komt. Het is daar waar het terroir zorgt voor wijnen die ongeëvenaard zijn in mineraliteit en frisheid. In 1959 oogstte William Fèvre er zijn eerste druiven van 7 hectare wijngaarden. Inmiddels bezit Fèvre er 78 hectare wijngaarden, waarvan grofweg de helft zijn geclassificeerd als premier of Grand Cru’s. Fèvre is daarmee een van de grootste spelers in de Chablis.
Fèvre verbouwd zijn druiven op biologische wijze, is HVE-gecertificeerd (High Environmental Value). De opbrengsten worden klein gehouden om de kwaliteit van de bodem op peil te houden en de wijn de maximale mineraliteit en terroir-expressie te geven. Daarom wordt ook geen gebruik gemaakt van nieuwe eikenhouten vaten die de minerale expressie te veel naar de achtergond zouden drukken. De wijnen van William Le Fèvre behoren hiermee tot het beste dat Chablis te bieden heeft.