William Fèvre – Chablis

19,50

Levendige Chablis. Vlezig, mineraal en fris met fijne hints van blank fruit en fruitbloesem.

Details

Producent

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Chablis

Druivensoort

Oogstjaar

2019

Biologische wijn

Ja

Bekroningen

"The Fevre family are based in Fontenay and this is a classy 2019 AOP Chablis. A touch of reduction adds a little extra complexity on the nose. Crisp, lively and succulent on the palate, there is drive here which compliments the richness and ripeness of the fruit. Drinking Window 2021 – 2025" – Decanter

Aanvullende informatie

WILLAM FÈVRE – CHABLIS

Met 78 hectare wijngaarden, waarvan de helft Premier Cru en Grand Cru is William Fèvre sinds 1959 een toonaangevende wijnproducent in de Chablis. Hij produceert er biologische wijn want HVE-gecertificeerd (High Environmental Value). De Chablis van Fèvre zijn ongeevenaard in mineraliteit en finesse.

Classificatie: A.O.C. Chablis

Vinificatie:
De handgeplukte druiven worden in de wijnmakerij op hoogte gebracht. Door verticaal te werken wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht om pompen te voorkomen. Zo wordt contact met zuurstof al in de initiële fase zo veel mogelijk vermeden. De druiven worden zacht pneumatische geperst. Voor de toevoeging van de gist vindt er eerst nog een koude statische bezinking plaats om de groffe delen te scheiden van de fijnmoer. Temperatuurgereguleerde vergisting, gevolgd door rijping op RVS-vaten.

Smaakomschrijving:
Aroma’s van citrus, blank fruit en fruitbloesem. In de mond vlezig, fris en mineraal

Wijn/Spijscombinaties:
Visgerechten, zeevruchten, oesters en sushi’ s, Salade Niçoise.

Alcohol: 12,5%

Horizon: 4 jaar

Tip:  serveren bij 12 – 14° C