William Fèvre – Chablis 1e Cru Fourchaume

29,95

Mondstrelende Chablis van grote kwaliteit. De wijn staat bol van mineraliteit. Prachtige wijn bij oesters.

Details

Producent

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Chablis

Druivensoort

Oogstjaar

2018

Biologische wijn

Ja

Bekroningen

Vinus: 94 points. "The 2018 Chablis Fourchaume 1er Cru offers attractive Nashi pear and Granny Smith apple aromas, a touch of sea spray emerging with aeration. The palate is taut and fresh with a fine bead of acidity, lively and lightly spiced. A hint of ginger appears toward the energetic finish. This is an excellent Fourchaume from Nathalie and Gilles Fèvre." – Vinous

Aanvullende informatie

WILLAM FÈVRE – CHABLIS – PREMIER CRU FOURCHAUME -2018

Met 78 hectare wijngaarden, waarvan de helft Premier Cru en Grand Cru is William Fèvre sinds 1959 een toonaangevende wijnproducent in de Chablis. Hij produceert er HVE-gecertificeerde (High Environmental Value) biologische wijn. De familie Fèvre streeft naar mineraliteit en finesse in hun Chablis-wijnen.

Classificatie: A.O.C. Chablis Premier Cru

Deze Chablis is gemaakt van de druiven van de Premier Cru wijngaard Fourchaume. Deze is gelegen op de oplopende rechteroever van de rivier de Serein met een uitstekende zon-expositie voor de druiven om te rijpen. De bodem bestaat uit de bekende Kimmeridgien-bodem, een mengsel van klei en kalk, afkomstig van fossiele schelpdieren.

Vinificatie:
De handgeplukte druiven worden in de wijnmakerij op hoogte gebracht. Door verticaal te werken wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht om pompen te voorkomen. Zo wordt contact met zuurstof al in de beginfase van het wijn maken zo veel mogelijk vermeden. Fèvre perst zijn druiven zacht om ongewenste tannines te vermijden. Voor de toevoeging van de gist vindt er eerst nog een koude statische bezinking plaats om de groffe delen te scheiden van de fijnmoer. Temperatuurgereguleerde koele vergisting, gevolgd door rijping op het fijnmoer op RVS-vaten.

Smaakomschrijving:
Deze Chablis heeft een aromatisch boeket, dat fruitige en bloemige tonen combineert. Krachtig en  rond van smaak met een uitmuntende mineraliteit.

Wijn/Spijscombinaties:
Vis, gegrild of in roomsaus. Schaaldieren en andere zeevruchten. Wit vlees en gevogeld, gegrild of in roomsaus.

Alcohol: 13%

Horizon: 7 jaar

Tip:  serveren bij 10 – 12° C