WILLAM FÈVRE – CHABLIS
Met 78 hectare wijngaarden, waarvan de helft Premier Cru en Grand Cru is William Fèvre sinds 1959 een toonaangevende wijnproducent in de Chablis. Hij produceert er biologische, HVE-gecertificeerde wijn (High Environmental Value). Fèvre maakt Chablis’ van ongeëvenaarde mineraliteit en finesse.
Classificatie: A.O.C. Chablis
Vinificatie:
William Fèvre maakt gebruik van de zwaartekracht bij de vinificatie. Slim! Door “verticaal”te werken voorkomt hij het procesmatig pompen van de wijn. Zo wordt contact met zuurstof al in de initiële fase zo veel mogelijk vermeden. Allereerst worden de druiven zacht pneumatische geperst, gevolgd door een koude statische bezinking om de groffe delen te scheiden van de fijnmoer. Temperatuurgereguleerde vergisting, gevolgd door rijping op RVS-vaten.
Smaakomschrijving:
Aroma’s van citrus, blank fruit en fruitbloesem. In de mond vlezig, fris en mineraal
Wijn/Spijscombinaties:
Visgerechten, zeevruchten, oesters en sushi’ s, Salade Niçoise.
Alcohol: 12,5%
Horizon: 4 jaar
Tip: serveren bij 12 – 14° C