William Fèvre – Chablis

 19,50

Levendige Chablis. Vlezig, mineraal en fris met fijne hints van blank fruit en fruitbloesem.

WILLAM FÈVRE – CHABLIS

Met 78 hectare wijngaarden, waarvan de helft Premier Cru en Grand Cru is William Fèvre sinds 1959 een toonaangevende wijnproducent in de Chablis. Hij produceert er biologische, HVE-gecertificeerde wijn (High Environmental Value). Fèvre maakt Chablis’ van ongeëvenaarde mineraliteit en finesse.

Classificatie: A.O.C. Chablis

Vinificatie:
William Fèvre maakt gebruik van de zwaartekracht bij de vinificatie. Slim! Door “verticaal”te werken voorkomt hij het procesmatig pompen van de wijn. Zo wordt contact met zuurstof al in de initiële fase zo veel mogelijk vermeden. Allereerst worden de druiven zacht pneumatische geperst, gevolgd door een koude statische bezinking om de groffe delen te scheiden van de fijnmoer. Temperatuurgereguleerde vergisting, gevolgd door rijping op RVS-vaten.

Smaakomschrijving:
Aroma’s van citrus, blank fruit en fruitbloesem. In de mond vlezig, fris en mineraal

Wijn/Spijscombinaties:
Visgerechten, zeevruchten, oesters en sushi’ s, Salade Niçoise.

Alcohol: 12,5%

Horizon: 4 jaar

Tip:  serveren bij 12 – 14° C

Wijnhuis

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Chablis

Druivensoort

Oogstjaar

2019

Biologische wijn

Ja

Bekroningen

"The Fevre family are based in Fontenay and this is a classy 2019 AOP Chablis. A touch of reduction adds a little extra complexity on the nose. Crisp, lively and succulent on the palate, there is drive here which compliments the richness and ripeness of the fruit. Drinking Window 2021 – 2025" – Decanter

Andere suggesties…

Scroll naar boven