Andresen Fine White Port

 10,49

Andresen, fine Tawny Port  is een verfijnde zachte Port met hints van noten, caramel, kers en pruim.

Na een ontmoeting met de inspirerende eigenaar van Andresen Port besloten we dit 350 jaar oude familiebedrijf te selecteren voor onze klanten, vanwege de overtuigende flosofie over het maken van Port. In het kort komt het erop neer dat er meer wordt ingezet op smaak en rijpingspotentieel van de range aan Port’s, dan op marktgedreven samenstellingen. Alle wijngaarden hebben een klasse-A rating en dat proef je…

ANDRESEN – FINE WHITE PORT

Oogst en Vinificatie:
de druiventrossen krijgen een gekoelde voorweking van 1 dag voordat de gist wordt toegevoegd. Twee dagen later worden de trossen met druiven zacht uitgeperst en wordt de vergisting gestopt door de toevoeging van consumptie-alcohol. Voor de rijping worden oude houten vaten gebruikt die geen tannines meer toevoegen maar wel voor “ademing” van de wijn zorgen. De assemblage bestaat uit diverse jaargangen, maar is gemiddeld vier jaar oud (gebruikelijk is drie jaargangen).

Omschrijving:
een nootachtige Port met aroma’s van rozijnen, honing, caramel en hout. De  smaak is verfijnd fruitig en bloemig. Met een mooie balans van zuren en milde zoetigheid.

Wijn/spijscombinaties:
deze witte Port past prima bij olijven, noten, rozijnen gedroogd fruit

Alcoholgehalte: 19,5 % vol

Tip: serveren bij 12- 14 °C

Wijnhuis

Land van herkomst

Portugal

Streek

Douro Vallei

Biologische wijn

Nee

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven