Nieuwe Alcoholwet per 1 juli

Per 1 juli is de nieuwe alcoholwet ingetreden. Verdergaande regelgeving om misbruik van alcohol te voorkomen. De belangrijkste implicaties zetten we voor je op een rij.

Stunten met kortingen hoger dan 25% is voortaan verboden

Wijnkunst.nl stunt nooit met prijzen. Onze vaste korting voor de wijnen van de maand is te allen tijde 10%. Indien u een account aanmaakt ontvangt u vanaf uw vierde bestelling een vaste korting van 10% op ons gehele assortiment, zodat u bij ons altijd een prijs voor uw wijn krijgt die beneden het marktgemiddelde ligt.

Bij online leveringen is er voortaan een leeftijdscheck aan de deur verplicht

De leeftijdscheck aan de deur wordt verplicht en daar staat Wijnkunst.nl vierkant achter. De verzendkosten worden hiermee wel marginaal hoger. Echter tot 1 juli vervielen bij ons de verzendkosten bij een bedrag van € 120,- incl. BTW. Om onze klanten tegemoet te komen hebben wij deze grens verlaagd naar € 100,-

En verder..

Onze overheid heeft verdergaande plannen om alcoholmisbruik tegen te gaan. Zoals het in sommige andere Europese landen al gebruikelijk is, wordt ook voor ons land overwogen om een minimumprijs voor alcohol houdende dranken in te voeren. Voor de kwaliteitswijnen vormt dat geen bezwaar. Deze worden niet duurder, slechts de goedkope (inferieure) producten zouden hoger geprijst gaan worden. Gelukkig verwachten we dus geen problemen voor onze klanten.

Scroll naar boven