Regent

Regent is een nieuwe rode druivensoort dat onder de z.g.n. PIWI’s valt. Dat betekent dat het een schimmeltolerant ras is, waarmee de biologische wijnbouw eenvoudiger wordt. Sproeien met schimmelbestrijdingsmiddelen is immers niet meer nodig of kan tot het minimum worden beperkt en wordt evt. pas ingezet bij curatieve ingreep. Preventief spuiten is soms echter nodig. De druif staat in Nederland veel aangeplant, maar loopt wat terug in populariteit omdat er betere nieuwe rode PIWI’s in opmars zijn.

De wijn van de Regent is laag in tannines, heeft een smaak van bosvruchten, maar heeft in Nederlandse wijn soms een lichte bijsmaak van kool. In Rheinhessen worden er echter uitstekende resultaten mee bereikt, onder andere door bio-Weingut Schönhals. In de Nederlandse wijnbouw wordt de Regent inmiddels voorbijgestreefd door betere PIWI’s als Cabernet cortis en Cabernet cantor en zal vermoedelijk geleidelijk uit beeld verdwijnen.

Regent
REGENT
bron: Rebschule Freytag