Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon mag met recht het fundament van de beroemde Bordeaux-wijn genoemd worden. In de blend met Cabernet franc en Merlot is het de druif die er voor structuur en tannine zorgt en vormt er daarmee de ruggengraad van de wijn. Nadeel is dat de Cabernet sauvignon in mindere jaren soms niet volledig rijpt, vooral niet in wijngaarden met een koelere ligging. De wel rijpe Cabernet franc is dan de garantie om toch een goede wijn te kunnen maken.

De Cabernet sauvignon is “harder” dan haar genetische voorganger Cabernet franc die in de Bordeaux-blend, samen met Merlot de scherpe kantjes van deze druif afhaalt. Op haar beurt zorgt de Cabernet sauvignon weer voor meer structuur in de blend. Mede door de ruim aanwezige tannines, goed voor een enorm rijpingspotentieel op de fles. Een goede Bordeaux kan daarom decennia lang worden opgelegd voordat de wijn zijn volle potentieel weergeeft in het glas. Op Frans eikenhout gerijpt treffen we dan smaken aan van zwarte bessen, pruimen, tabak en leer.

Deze druivensoort staat wereldwijd aangeplant en blijkt het terroir waarin ze gedijt goed te kunnen weergeven. Bovendien is ze goed te stileren door de keuzes die de wijnproducent in de kelder maakt. We kunnen dus niet precies zeggen hoe een Cabernet sauvignon smaakt, overal anders. Maar altijd vormt ze de “backbone” van de blends, of het nu over Frankrijk, Chili, Noord-Amerika, Australië of Zuid-Afrika gaat.

 

Cabernet sauvignon
CABERNET SAUVIGNON
bron: Rebschule Freytag

 

 • koop een fles Bodegas Celaya Mizantar

  Bodegas Celaya, Mizantar

  8,95
  0 Reviews
  8,95

  Bodegas Celaya, Mizantar is een stevige gastronomische houtgerijpte blend van Tempranillo, Cabernet sauvignon en Syrah. Zachte tannines met hints van rood fruit, toast en vanille.

 • koop een fles Clos del Mas Priorat doq

  Bodegas Pinord – Clos del Mas D.O.Q. Priorat

  15,99
  0 Reviews
  15,99

  Bodegas Pinord – Clos del Mas D.O.Q. Priorat is een krachtige Priorat met hoge concentratie van rijp bosfruit en zijdezachte tannines. Prachtige biodynamische wijn bij wild en rood vlees. Een streling voor de zintuigen.

 • koop een fles Bogle Vineyards - Essential Red

  Bogle Vineyards – Essential Red

  16,95
  0 Reviews
  16,95

  Bogle Vineyards – Essential Red  is een heerlijke Amerikaanse rode wijn van hoog niveau. Fruitig, aangevuld met vanille, nootmuskaat en zoethout.

 • koop een fles Butterfield Station Pinot noir

  Butterfield Station, Pinot-noir

  10,99
  0 Reviews
  10,99

  De Butterfield Station Pinot-noir is een sappige wijn met levendige met aroma’s van framboos en kers, mild- warme kruiden en zachte eiken tannines.

 • koop een fles Château de la Grave - Caractère

  Château de la Grave – Caractère

  12,7526,95
  0 Reviews
  12,7526,95

  Château de la Grave – Caractère is een kwaliteits-Bordeaux. Krachtige, geconcentreerde wijn met delicate invloed van nieuw eikenhout. Kan lang rijpen.

 • koop een fles Château de la Grave, Côtes de Bourg

  Château de la Grave, Côtes de Bourg

  9,10
  0 Reviews
  9,10

  Château de la Grave, Côtes de Bourg is een een klassieke Bordeaux van de rechter-oever van de Gironde, Bordeau’s rivier.  Krachtig, maar aromatisch, fruitig en delicaat. Een mooie Bordeaux voor het dagelijkse genieten.

 • koop een fles Emiliana, Birds of Paradise - Carmenère /Cabernet sauvignon

  Emiliana, Birds of Paradise – Carmenère / Cabernet sauvignon

  8,99
  0 Reviews
  8,99

  Emiliana, Birds of Paradise – Carmenère /Cabernet sauvignon  is een biologische Chileense Gran Reserva van oude wijnstokken voor een spotprijs! De wijn heeft een rijke schakering van donker bosfruit en een vleugje munt in de smaak.

 • koop een fles La Sirène de Giscours

  La Sirène de Giscours

  28,95
  0 Reviews
  28,95

  La Sirène de Giscours is de 2e wijn van het befaamde Grand Cru Château de Giscours. Alle finesse van de appellation Margaux in deze wijn van de jongste aanplant. Cassis, balans en structuur.

 • koop een fles Montes Alpha Special- Cuvée Cabernet sauvignon

  Montes Alpha – Special Cuvée, Cabernet sauvignon

  17,95
  0 Reviews
  17,95

  Montes Alpha – Special Cuvée, Cabernet sauvignon is een stevige Chileense rode wijn in geschenkverpakking van hoge kwaliteit met hints van bosfruit, leer en tabak.

 • koop een fles Waterkloof Revenant Red

  Waterkloof – Revenant Red

  8,75
  0 Reviews
  8,75

  De Revenant Red is een complexe en elegante wijn. Met aroma’s van donkere chocolade, cederhout en cassis. De tannines zijn zacht en geven een goede structuur aan de smaak.