Proefpakket Markvallei

 38,85

Dit proefpakket wijn bestaat uit:

Categorie:

Wijnkunst’s eigen Nederlandse wijn

Niet veel klanten weten dat Wijnkunst zelf ook wijnen produceert, dat het zelfs met de wijngaard begonnen is. Eigenaar van Wijnkunst Robert Husson’s langgekoesterde droom ging in 2007 in vervulling met de verwerving van een perceel aan de oever van de rivier de Mark, even ten zuiden van Breda. Hier werden 220 wijnstokken aangeplant. Er werd gekozen voor nieuwe schimmeltolerante rassen om sproeien met fungiciden overbodig te maken. Pas in 2011 kon er serieus geoogst gaan worden. De wijngaard is aangeplant met de rode druivensoorten Cabernet Cortis, Cabernet Jura en Cabernet Cantor. De witte druivenrassen zijn Solaris, Johanniter en Souvignier gris.

3 blends

Er worden drie wijnen geproduceerd die allen blends zijn van bovenstaande druivensoorten.
Voor de rosé wordt een fractie van de witte wijn gebruikt in combinatie met Cabernet Jura waarvan de druiven een korte koude voorweking van 4 uur krijgen. Deze zorgen voor de “bite” van de rosé en de roze verkleuring.

De rode wijn is steeds een combinatie van twee jaargangen. De Cabernet Cortis en Cabernet Cantor hebben al rood sap van zichzelf. De druiven ondergaan een korte pulpgisting van 5 dagen, waarna de wijn nog 8 – 120 dagen doorgist. Na de gisting rust de wijn 9 maanden op roestvrij stalen vaten en de laatste 3 maanden op gebruikte eikenhouten vaten.

De witte wijn is de minst bewerkelijke wijn in de productie. De druiven worden na de oogst direct geperst en vergist in glazen flessen van 50 L, waarbij de wijn op het fijne depot blijft liggen. Dit depot wordt regelmatig doorgeroerd om complexiteit in de fruitige wijn te verkrijgen. Na twaalf maanden filtering en botteling.

Wijnhuis

Land van herkomst

Nederland

Streek

Noord-Brabant

Biologische wijn

Ja

Scroll naar boven