Rode wijn
Château La Fleur Penin, Saint-Emilion Grand-Cru
Krachtige en elegante Saint-Emilion Grand-Cru. Een grote wijn voor grote momenten!
Château Penin – Tradition rouge
Elegante, zachte Bordeaux-Supérieur. Heerlijk voor het dagelijkse glas wijn.
Château de la Grave – Caractère
Château de la Grave – Caractère is een kwaliteits-Bordeaux. Krachtige, geconcentreerde wijn met delicate invloed van nieuw eikenhout. Kan lang rijpen.
Château de la Grave, Côtes de Bourg
Château de la Grave, Côtes de Bourg is een een klassieke Bordeaux van de rechter-oever van de Gironde, Bordeau’s rivier. Krachtig, maar aromatisch, fruitig en delicaat. Een mooie Bordeaux voor het dagelijkse genieten.
Château Husson Châteauneuf-du-Pape, rouge
Château Husson Châteauneuf-du-Pape, rouge is een gastronomische topwijn. Krachtig met finesse en rijke tannines. Bij allerhande rood vlees, wild en Provencaalse stoofpotten.
Château Husson, Côtes du Rhône
Château Husson, Côtes du Rhône. Gastronomische Côtes du Rhône. Krachtig en pittig van smaak. Prima bij rood vlees.
Domaine Astruc, d’A Merlot
Domaine Astruc, d’A Merlot is een soepele, sappige en fruitige rode Franse wijn. Een heerlijke breed inzetbare wijn.
Domaine Jacky Piret – Brouilly Vieilles Vignes
Domaine Jacky Piret – Brouilly Vieilles Vignes is een heerlijk drinkbare fruitige rode wijn met de diepgang van oude wijnstokken. Heeft mooie aroma’s van rood fruit en peperkoek.
La Sirène de Giscours
La Sirène de Giscours is de 2e wijn van het befaamde Grand Cru Château de Giscours. Alle finesse van de appellation Margaux in deze wijn van de jongste aanplant. Cassis, balans en structuur.
Rode wijn
Bij Wijnkunst.nl vind je de mooiste rode wijnen voordelig geprijsd met stapelkorting. Rode wijnen van goede producenten, geselecteerd op kwaliteit door ons proefpanel. Voor elke liefhebber van wijn voor alledag en speciale gelegenheden. Alle beroemde wijnstreken uit de wereld zijn vertegenwoordigd. Bestel nu jouw wijnen online met groeiende en blijvende korting.
Meer over rode wijn
Rode wijn wordt gemaakt van het sap van rode druiven. De kleurstof van de (rode) druif zit in de schil. Het sap is meestal wit/blank van kleur. Door het sap na kneuzing van de druiven en tijdens de gisting gedurende 10 tot 14 dagen in contact te houden met het sap, geven de schilletjes (de hoed) de rode kleurstoffen (anthocyanen) af aan het sap (most). Deze kleurt daardoor blauw/rood. De anthocyanen, met name Resveratrol, geven aan rode wijn de voor hart- en bloedvaten gunstige eigenschappen.