Chardonnay

De reputatie van de Chardonnay is te danken aan de Bourgogne, waar er sedert jaren topwijnen van gemaakt worden die wereldwijd vermaard zijn. Van daaruit is men deze druivensoort wereldwijd gaan telen. Ook op uitgebreide schaal in de sinds de jaren ’80 opkomende nieuwe wereldlanden. Het bleek een schot in de roos. De Chardonnay blijkt een druivensoort die, onder nagenoeg alle klimatologische omstandigheden de potentie heeft om te groeien met goede opbrengsten en bovendien goede wijnen te leveren. De vraag naar Chardonnay is inmiddels wereldwijd groot.

Chardonnay kan opgevoed worden in roestvrij stalen vaten, maar verdraagt zich bijzonder goed met eikenhout. Door het gebruik van uitgekiende giststammen voor de vinificatie kan er een zeer breed palet aan aroma’s worden bekomen. De ene wijn is de andere niet en dat geldt zeker voor de Chardonnay. Een alles omschrijvende definitie van aroma en smaak kan niet gegeven worden i.t.t. wat veel niet-kenners aangeven als men een wit wijntje bestelt. Daarvoor moet er echt op productniveau een omschrijving gegeven worden.

 

Chardonnay
CHARDONNAY
bron: Rebschule Freytag